Pagina's

zondag 6 maart 2016

Gelli-plate probeersels

Ik ben gister bij de Demo-dagen van Doe@Ding geweest. En daar zat Marianne Reijgersberg te demonstreren met de Gelli-plate in combinatie met Distress inkt.
Nou had ik altijd het idee dat die Gelli-plate niets voor mij was, want dat is met verf kliederen en daar ben ik niet zo van. Maar wat Marianne er mee deed.........
Dus ik geloof dat ik ook besmet ben met dit virus ☺
Vandaag de eerste probeersels en ik ben blij met het resultaat.
Bij de oranje heb ik op het stencil een nat baby doekje gelegd en er toen nog een keer met de brayer overheen gegaan, je krijgt dan wat wittere rondjes. Dit was ook mijn eerste, en ik kwam er achter dat je beter NIET eerst de witte stipjes (met een pigment inkt rollerpen) kunt zetten en dan je silhouette stempel in zwart. Gelukkig kon ik hem - een beetje - bij werken met een zwarte Copic Brush pen.
De gebruikte Distress kleuren zijn Candied Apple en Carve Pumkin
Bij de paarse heb ik het stencil op de Gelli-plate gelegd en er toen overheen gerold, je krijgt dan een hele andere oplichting. Ik heb hier de kleuren Picked Raspberry en Blueprint Sketch gebruikt. Mijn bedoeling was om een roze en een blauw vlak te krijgen en op de overloop iets van paarsachtig. Maar het blauwe is allemaal paars geworden (wel een mooie kleur paars, dat dan weer wel)
Alle silhouette stempels zijn van Lavinia en de beide tekststempels zijn van Crealies. En een Fairy is geen Fairy zonder een beetje Wink of Stella over haar vleugels.

Deze kaart doet mee bij de volgende challenge:

House of Cards: March: Silhouette
http://houseofcardschallenge.blogspot.nl/ )

9 opmerkingen:

 1. Wauw Janette, het zijn sprookjesachtig mooie kaarten geworden. Ik ben er weg van...
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een schitterend kaarten heb je gemaakt, leuk!

  Liefs,
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Your cards are simply stunning, Janette, just gorgeous! Thanks so much for playing along with us at HOC this month, Jo x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. These are totally BEAUTIFUL! I LOVE the gorgeous backgrounds you created for your amazing silhouette images! Thank you for joining us at House of Cards! Sending HUGS! :) Mynn xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe mooi zijn deze kaarten! Ik lees overal over de Gelli-plate en zie schitterende kaarten langs komen maar ik heb geen idee wat het is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, ik vind ze geweldig. Ik zag op Facebook jouw kaarten en ben je blog gaan zoeken. Ik ben meteen je volger geworden!
  groetjes, Caroline
  http://caroline-cards.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Very pretty and love the background for this silhouette card. Great job and thank you for entering our challenge at HOC this month Shirley H.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gorgeous silhouette cards. Love them both. Thanks for playing along with our challenge at House of Cards.

  Ma (✿*‿*) HOC DT
  http://majaapia.blogspot.no/

  BeantwoordenVerwijderen