Pagina's

dinsdag 17 mei 2016

Vintage Roses

Gisteren was ik begonnen aan een serie kaarten en die heb ik vanavond afgemaakt.
De stempel is Vintage Roses van Altenew. Dit is weer zo'n laag op laag op laag stempel. En ik moet zeggen, ik vind dat heel erg leuk om te doen.
Maar wat ik nu met deze rozen aan moest wist ik even niet zo goed. Gelukkig kun je dan een rondje doen in blogland of op pinterest of op Flickr. Op één van deze drie kwam ik mijn voorbeeldkaart van Helen tegen. Doordat ik de Misti heb bedacht ik me dat ik gelijk wel een serie kaarten kon maken en dan in alle kleurtjes inkt die er op dit moment van Altenew zijn (plus nog de groen voor de bladeren, een grijstintenserie en een losse kleurtjes serie).
En toen kwam het stempelen. De bloemen zelf kwam ik met behulp van een voorbeeldschema hoe ze op elkaar moesten wel uit. Maar dan de bladeren. Dat is echt puzzelen en stempelen voor gevorderden tegelijk. Die ene bladerentak rechtsonder heeft 5 blaadjes. Deze 5 blaadjes zitten dus over het hele stempelvel verspreid. Je moet dus eerst uitzoeken welk blaadje waar zit voor je de laagjes kunt stempelen. En dan ben je klaar en zitten alle stempels weer op je stempelvel en dan bedenk je je "misschien had ik beter gelijk kunnen opschrijven welk blaadje waar op het vel zit".
Tja, dan nog maar een keer een kaart met deze stempels maken ☺
(oh ja, het stansje is van MFT)

1 opmerking:

  1. wat een schitterende serie kaarten Janette, de kleuren zijn zo sprekend.
    Lieve groetjes,Corrie

    BeantwoordenVerwijderen